به گزارش جهان نيوز، مصطفیقلی خسروی با اشاره به کاهش معاملات مسکن در آذر ماه سال جاری نسبت به سال ۹۶ بیان کرد: از ابتدا تا هجدهم آذرماه بالغ بر ۲۷ هزار و ۶۴۹ قرارداد خرید و فروش مسکن در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه افزود: اجاره نیز ۲۲ هزار و ۸۴۲ مورد قرارداد امضا شده که کاهش ۱۳ درصدی اجارهنامه را نسبت به آذرماه سال قبل نشان میدهد.
رئیس اتحادیه املاک مشاوران املاک تصریح کرد: در شهر تهران معاملات مسکن طی ۱۸ روز ابتدای آذرماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۴۸۰۵ مورد بوده که نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش ۶۰ درصدی را نشان میدهد. در همین مدت ۶۶۲۴ مورد اجارهنامه در تهران امضا شده که نشان از افت ۱۷ درصدی نسبت به آذرماه سال قبل دارد.
خسروی با اشاره به رکود در بازار مسکن اظهار کرد: برای وضعیت فعلی از واژه کسادی استفاده میکنم و رکود را قبول ندارم؛ زیرا رکود به معنای آن است که هیچ معاملهای انجام نشود در حالی که هماکنون خرید و فروش مسکن در جریان است.
وی تاکید کرد: مهمترین علت کاهش محسوس معاملات به افزایش قیمت مسکن ناشی از رشد بازارهای موازی و افزایش قیمت مصالح ساختمانی مربوط میشود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: اگر به تجربه سال ۱۳۹۱ دقت کنیم سه برابر شدن قیمت ارز به ایجاد شوک قیمتی و افت معاملات در بازار مسکن منجر شد، اما بعد از مدتی وضع به حالت عادی برگشت. در حال حاضر نیز همان اتفاق تکرار شده و انتظار داریم در ماههای آینده اوضاع بهتر شود و تلاطم بازار مسکن فروکش کند.
خسروی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تب و تاب بازار مسکن فروکش کرده و بازار به مصرفکنندگان واقعی رسیده و پیشبینی میشود که بازار ملک تا پایان سال به ثبات قیمتی برسد و احتمال افزایش قیمتها دور از انتظار است و با این شرایط متقاضیان واقعی به تدریج وارد بازار مسکن میشوند.