به گزارش مشرق، مصطفی قلی خسروی امروز در حاشیه اولین همایش توسعه بازار املاک و مستغلات در پاسخ به این سوال که روند نزولی نرخ ارز چند روزی است که ادامه دارد، آیا احتمال دارد که سرمایه ها از این بخش به بخش مسکن منتقل شود و یا اینکه آیا احتمال کاهش قیمت مسکن نیز وجود دارد یا خیر، گفت: بارها اعلام کرده ام که خریداران ارز و سکه مراقب باشند که مانند اتفاقی که در دوره بعد از موافقت با قطعنامه ۵۹۸ صورت گرفت، در این برهه نیز این اتفاق رخ ندهد. بنابراین عده ای اقدام به خرید دلار و سکه کردند و متاسفانه الان با کاهش قیمت، در صف فروش قرار گرفتند.
وی افزود: اکثر مسئولان تلاش می کنند که بازار و ارز به ثبات برسد. بنابراین حالا که نرخ ارز پایین آمده تاثیر کاهش بر قیمت مسکن نیز نخواهیم داشت، پس مدتی می گذرد و آن وقت است که بازار مسکن حالت مشخص خود را پیدا می کند.
خسروی با اشاره به اینکه زمانی که نرخ دلار افزایش یافته بود، برخی قیمت مسکن را با نرخ ارز محاسبه می کردند، گفت: با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمان تولید داخل است، به نظر می رسد، دولت این بازار را نیز رها خواهد کرد، بنابراین اگر روند نزولی نرخ ارز ادامه پیدا کند، باید شاهد ثبات قیمتی در بازار مسکن باشیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه معاملات مسکن در ابتدای سال تاکنون سه درصد در کل کشور رشد داشته است، گفت: میزان تنظیم قرارداد اجاره نیز نشان می دهد که ۲۴ درصد اجاره قراردادها کاهش یافته است و این موضوع به این دلیل است که برخی از مستاجران مدت قرارداد خود را تمدید و یا عده ای نیز صاحب مسکن شده اند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید عده ای عنوان می کنند که مسکن دیگر کشش رشد قیمت ندارد، گفت: سال گذشته نیز برخی عنوان می کردند که قیمت مسکن افزایش نمی یابد و کشش ندارد، اما دیدیم که قیمت مسکن افزایش یافت، پس بنابراین وجود نقدینگی سرگردان و ورود آن به هر بازاری آن بازار را دستخوش تغییرات قیمتی می کند.
خسروی تاکید کرد: اگر روند نرخ ارز که کاهشی است ادامه یابد مسکن ثبات پیدا می کند، اما اینکه با قاطعیت بگوییم قیمت مسکن افزایش و یا کاهش خواهد یافت، نمی توان در این زمینه اظهارنظر کرد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در مورد اعلام وجود ۲.۵ میلیون خانه خالی از سکنه در کشور نیز گفت: اتفاقا وجود درصدی از خانه های خالی از سکنه یک امر طبیعی است، چرا که وقتی ۳۰ میلیون واحد مسکونی در کشور داریم، خالی بودن ۱۰ درصد آن یک امر طبیعی است.
وی تاکید کرد: اتفاقا خانه های خالی از سکنه مربوط به بانک هاست و هیچ فردی خانه خریداری نمی کند که آن را خالی نگه دارد.
خسروی تاکید کرد: توصیه من به متقاضیان و مردم این است که اگر مسکن نیاز دارند، خریداری کنند،چرا که یک قانون در ملک وجود دارد که می گوید ملک را خریداری کن و ۵ سال نگه دار، آن ملک تو را ۵۰ سال نگه خواهد داشت.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک همچنین در مورد فعالیت استارت آپ های فعال در حوزه مسکن گفت: بنده به عنوان رئیس اتحادیه نمی پذیرم که مردم از آژانس و مشاوران املاک شکایت داشته باشند، پس مشاوران املاک نباید شاکی داشته باشند.
وی با اشاره به اقدام برخی استارت آپ ها در حوزه املاک گفت: کسی حق ندارد قراردادی که منعقد می کند امضای آن را در بنگاه های مشاور املاک نگه دارد، چرا که احتمال تبانی میان خریدار و فروشنده وجود دارد.
خسروی با بیان اینکه به هر میزان اپلیکیشن و استارت آپ در حوزه ملک افزایش یابد دلالی مسکن نباید از بین برود و نخواهد رفت، گفت: اینکه گفته می شود در حوزه کسب و کارهای آنلاین و یا استارت آپ ها ما حاضر هستیم، دیوار را خراب کنیم و یا اینکه شیپور را خواهم شکست باید اذعان کنم که اینها تکنولوژی هستند و هیچ حق ندارد با ورود تکنولوژی مخالفت کند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک اضافه کرد: نباید این اپلیکیشن ها از روی دوش مشاوران املاک بپرند، پس باید به صنف ما احترام بگذارند. پس باز هم تاکید می کنم که اپلیکیشن هایی که با هر عنوانی در حوزه ملک فعالیت می کنند، نباید کاری بکنند که مردم امنیت نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه املاکی ها محافظ امنیت مالی و زیانی مردم هستند، گفت: هدف از اپلیکیشن ها اگر همکاری با املاکی ها و اعتماد مردم احداث شده باشد، ما دست آنها را می بوسیم.
خسروی با اشاره به جلسه دیروز خود با اعضای کمیسیون عمران، گفت: ما به دنبال کاهش مالیات ارزش افزوده در معاملات ملک هستیم هر چند که نمایندگان مجلس اعلام می کنند که ۶۲ درصد بودجه کشور بر اساس مالیات بسته می شود. بنابراین امیدواریم عدالت مالیاتی اجرا شود.
وی در مورد اینکه در آن جلسه اعلام کردم بازدارنده ترین اقدام در حوزه مالیات، اخذ مالیات از ساخت وساز است، گفت: نمایندگان مجلس با این اظهارات بنده موافقت کرده و اعلام کردند که نباید از سازنده های مسکن مالیات دریافت کنیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در باره قانون پیش فروش ساختمان گفت: ۹ سال است که قانون پیش فروش ساختمان اجرایی نشده است، چرا که حق ما در آن قانون دیده نشده است.
همچنین در این همایش رضا اربابیان مدیرعامل یکی از اپلیکیشن های فعال در نیازمندی های آنلاین که امروز با یکی از اپلیکیشن ها که در حوزه املاک آنلاین فعالیت می کند، ادغام شد، گفت: قطعا سایت های نیازمندی آنلاین در حوزه مسکن نقش موثری در سهولت کاری متقاضیان خرید، فروش و اجاره دارند و به این افراد کمک می کنند تا با سهولت و در کمترین زمان به بهترین قرارداد ممکن دست یابند.
اربابیان با اشاره به اولین همایش توسعه بازار املاک و مستغلات در حوزه آنلاین که می تواند به این بازار کمک شایانی کند، گفت: باید هدف ارائه بهترین خدمات به مردم باشد، بنابراین این همایش می تواند باعث توانمندی بیشتر در بازار املاک حوزه آنلاین شود.
وی با بیان اینکه سیستم CRM می تواند کمک شایانی به دفاتر مشاور املاک ارائه دهد، گفت: این امکان فراهم است که فعالان بازار ملک با یک اپلیکیشن واحد همه نیازهای خود در زمینه مشاوره، خرید و فروش نه اجاره از یک اپلیکیشن تامین کنند و همچنین قرارهای کاری را با بهینه ترین روش ممکن مدیریت کنند.
اربابیان با تاکید بر اینکه از دید ما این اپلیکیشن ها رفیق بنگاه های املاک هستند، ادامه داد: همکاری سایت های نیازمندی آنلاین با مشاوران املاک باعث امنیت بالای معاملات برای مردم می شود.