به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این وزارت‌ راه و شهرسازی و سازمان اوقاف و امور خیریه در جمع خبرنگاران گفت: درحال حاضر اصلی‌ترین بحث ما در بحث بازآفرینی شهری  چه در حوزه بافت‌های فرسوده و چه در حوزه مناطق حاشیه‌ای این است که بتوانیم فضای عمومی ایجاد کنیم تا مردم در آن بتوانند حس و هویتی پیدا کرده و نسبت به زندگی در آن بافت‌ها حس تعلق بیشتری به دست آورند.

وی در ادامه افزود: وقتی با این هدف وارد می‌شویم می‌بینیم که بخش عمده‌ای از نیایش‌گاه‌ها، مساجد، بقعه‌های متبرکه و حتی مراکز خدمات عمومی مانند آب‌انبارها، مدارس، درمانگاه‌ها و حتی برخی از اراضی در اختیار موقوفه هستند بنابراین یکی از بخث‌های بسیار مهم ما برای بازآفرینی شهری آن است که بتوانیم این اماکن موقوفه را که عمدتا یا جنبه مذهبی دارند و یا جنبه خدمات عمومی، در اولویت بازآفرینی قرار بدهیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تأکید براینکه سازمان اوقاف در این زمینه از سویی دارای امکانات بوده و از سویی دیگر نیازمند کمک‌هایی از طرف دولت برای آغاز جریان بازسازی در کشور است گفت: ما فکر می‌کنیم به کمک این تفاهم‌نامه و همچنین با توجه به برگزاری جلسات ستاد بازآفرینی در تمامی استا‌ن‌ها و شهرستان‌های سراسر کشور شاهد در دستور کار قرار گرفتن موضوع همکاری موقوفات و سیستم اجرایی کشور برای بهره‌وری بیشتر از این شرایط در جریان بازآفرینی شهری باشیم.

آخوندی همچنین  با اشاره به اینکه موضوع بهره‌وری در مسئله موقوفات مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و در موارد مورد نیاز اختیارات لازم جهت بهره‌وری بیشتر از سوی ایشان از اراضی موقوفه به این سازمان واگذار شده است گفت: ما می توانیم از این طریق این اماکن عمومی را وارد سیستم بازآفرینی شهری کنیم که اتفاق بزرگی به شمار می رود چراکه اگر وارد حوزه تاریخی ایران بشویم می‌بینیم که در تمام این بافت‌های فرسوده بخش عمده ساختمان‌های با ارزش معماری و عمومی ما موقوفه هستند.

به گفته وی این یک اقدام کلیدی بوده و با توجه به عنایت رئیس سازمان اوقاف انتظار می‌رود با تشکیل دبیرخانه مربوطه در مرکز، شاهد حرکت مستمر و مداوم در این مسیر بوده و ببینیم که این موقوفات در آینده هم‌ساز با شرایط امروز جامعه ما باشد .

عضو کابینه دولت تدبیر و امید همچنین در خصوص برنامه دولت یازدهم در خروج بخش مسکن از رکود بیان کرد: اگر شما همین امروز به مطبوعات مراجعه کنید می‌بینید که تمام شاخص‌های پیش‌نگر نشان می‌دهد که ما در آستانه یک رشد در حوزه مسکن هستیم.

وی در ادامه بیان کرد: ورود یک جریان سوداگری گسترده در بخش مسکن در سنوات گذشته باعث شد تا ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه یا خانه دوم در کشور به وجود بیاید.

آخوندی همچنین تاکید کرد: این بخش بیشترین لطمات را به صورت غلط از این جریان سوداگری خورده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این رونق به معنی افزایش قیمت مسکن خواهد بود، گفت: رونق به معنی افزایش قیمت مسکن به هیچ وجه صحت ندارد و قیمت مسکن افزایش نخواهد یافت.