سه هفته بعد از وقوع حادثه پلاسکو، کارشناسان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین دبیرخانه شورای عالی شهرسازی درحال تهیه گزارش بررسی علل حادثه پلاسکو هستند که قرار است از سوی این شورا به دولت ارایه شود.
به گزارش شهروند، پیروز حناچی، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در اينباره توضيح داد: «با دستور ویژه رئیسجمهوری، ستاد ملی بررسی حادثه پلاسکو تشکیل شده که به بررسی ابعاد حادثه میپردازد و هماکنون نیز با ماموریتی که شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین دبیرخانه شورای عالی سپرده است، تدوین و ارایه گزارش ملی درحال آمادهسازی است که بهزودی به دولت و کمیته مربوطه نیز ارایه خواهد شد.»
او درباره دلايل وقوع حوادثي مانند پلاسكو به اجرا نشدن قوانین مقررات ملی و کنترل ساختمان در فرآیند ساخت و سازها اشاره كرد: «برخی از ساختمانهای پایتخت در زمانی ساخته شدهاند که هیچ نوع مقررات اجباری در کشور وجود نداشت. مقررات ملی و کنترل ساختمان یکی از قوانین موجود در کشور است که رعایت آن برای تمامی ساختمانهایی که احداث میشود، لازمالاجراست. ساختمان پلاسکو، مقاومت قابل قبولی در برابر آتش داشت اما به علت آنکه فاقد سیستم اعلام و اطفای حریق در ساختمان بود، فروریخت. بسیاری از ساختمانهای بلند موجود هم وضعی مشابه پلاسکو دارند که باید در این زمینه راهکارهای لازم اندیشیده شود.»
۲۵۶ برج در تهران
تاكنون هيچ آمار دقيقي درباره ساختمانهاي ناايمن از سوي شهرداري اعلام نشده است و دبير شوراي عالي شهرسازي كشور ميگويد كه گزارشی درحال تدوین نهایی است که نشان میدهد ۲۵۶ برج در تهران وجود دارد که هیچگونه اطلاعاتی از آنها در شهرداری تهران موجود نیست و اگر در یکی از آنها بنا به هر دلیلی، اتفاقی همچون حادثه پلاسکو رخ دهد، به فاجعهای در تهران مبدل خواهد شد: «۲۵۶ برج عموما در مناطق شمال تهران و در معابری کمعرض واقع شدهاند.
کمکرسانی به آنها با امکانات موجود بسیار مشکل است و راهکار برخورد با موضوع ایمنی در آنها کاملا متفاوت و نیازمند ساکنان آنها و آمادگی و آموزش آنهاست. حالا، هم دولت و هم مجلس آمادگی دارند تا جمعبندی علتهای حادثه پلاسکو را تعقیب کنند تا از این پس، با اخذ تصمیمهای صحیح و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث اینچنینی، ایمنی را به موضوع محوری در تصمیمات حال و آینده بدل کنیم.»